header logo

 

På kursene ved MAYA Musikk & Kulturskole vil deltakere vil bli kjent med leirens egenskaper, store muligheter og noen begrensninger.

Vår kursleder Anette tilbyr ett kurs med innblikk på flere teknikker, prosesser og ikke minst med en underbyggende lidenskap for håndverket og materialets kvaliteter. 
Noen av teknikkene som blir presentert er; pølseteknikk, skulpturering og pressform. Klassisk skulptur og dreiing vil også bli presentert. I forhold til farger og glasurer tar kurset for seg noen enkle utvalgte glasurer, som kan farges inn med oksider og andre fargepigmenter, som stains. I forhold til glasurer og dekorteknikker vil kursdeltakeren lære metoder; som innfarging av leire med jernoksider eller stains. Hvordan manipulerer en ferdigblandet glasur og eksperimentere med innfarging av det.

Vi jobber med fin leire for og å lage små ting osv. og grov leire for større ting. Du vil lære enkel dekor teknikk, glasur og ornament. Du vil også lære å benytte metall oksider. Du vil lære litt om kjemi, som er viktig i denne typen kunst, og som kan hjelpe å komme på noen uventet kunstneriske effekter.

 

Kursbeskrivelse:

Kurset vil gå over ca 13,5 klokketimer, fordelt på 8 samlinger.Keramikk

Vi blir kjent med leirens egenskaper, muligheter og begrensninger.

Vi jobber med fin leire for og å lage små ting osv. og grov leire for større ting. Du vil lære enkel dekor teknikk, glasur og ornament. Du vil også lære å benytte metall oksider.

Ta gjerne med skisser av ting du ønsker å lage og vi kan se om dette er mulig. F. eks. skulptur, krukke, vase, skrin, fat, kopp, skål, gydepotte, m.m. Vi jobber med blåleire i ulike teknikker, som pølseteknikk, plateteknikk, frihåndsdreiing, modellering m.m.

Vi ser litt på ulike måter å jobbe med overflaten på, dekor som trykking, riping, glitting, leirfarger og glassering.

Kurssteder:

Senter Syd, Mortensrud

Kursmateriell og leire: kr. 150,- til kr. 250,- fås kjøpt under kurset.


 Kursplan Høst 2017

PM
Kode
DagTidNivåAlderKursstart
Vår / Høst
Min.
Pr. Gang
Varighet
pr. semester
PrisKursleder
Senter Syd
Keramikk 1 Onsdag 17:00 NB Barn / Voksne uke 39 100 min. 8 uker 2580,- Kathrine
Keramikk 2 Onsdag 19:00 NB Ungdom / Voksne uke 39 100 min. 8 uker 2580,- Kathrine